Koncertom i dodjelom priznanja obilježen Dan škole

0
324

U Školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” u Prnjavoru večeras je prigodnim koncertom i dodjelom priznanja za 69 najuspješnijih učenika i 16 nastavnike u prošloj školskoj godini obilježen Dan škole.

Svečanosti u koncertnoj sali Muzičke škole, između ostalih, prisustvovali su ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Republičkog pedagoškog zavoda.

Direktor škole Tina Raković rekla je da svake godine povodom godišnjice rođenja kompozitora Babića organizuju koncert na kojem učenici roditeljima i brojnim gostima predstavljaju šta su naučili.

“Nagradili smo 69 učenika i 16 profesora koji su ostvarili odlične rezultate na takmičenjima u prošloj školskoj godini. Zahvaljujemo i svim profesorima koji nisu išli na takmičenja, ali su kroz svoje aktivnosti doprinijeli kvalitetu rada škole i naših učenika”, rekla je Rakovićeva za Srnu.

Ona je napomenula da učenici Muzičke škole nastavljaju vrijedno raditi jer predstoji drugo polugodište sa velikim brojem republičkih i internacionalnih takmičenja.

Profesor harmonike LJubiša Samardžija ocijenio je da su se učenici ovog smjera uspješno predstavili na večerašnjoj manifestaciji.

“Aplauz na kraju nastupa nam je najveća nagrada. Harmonika je jako popularan instrument. Uvijek popunimo predviđenu kvotu upisa u osnovnu muzičku školu, a zadovoljni smo i odzivom srednjoškolaca” , rekao je Samardžija za Srnu.

PODIJELI