Korisni savjeti za prnjavorske povrtlare

0
1251

Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu opštine Prnjavor u saradnji sa Poljoprivrednom savjetodavnom službom pri resornom ministarstvu danas je u Domu kulture organizovalo predavanje za proizvođače povrća na temu Osnovni principi proizvodnje povrća u zaštićenom prostoru I proizvodnja pasulja.

Načelnik opštinskog odjeljenja za poljoprivredu, Dragana Tomaš, istakla je da su povrtlari imali priliku čuti korisne stručne savjete u cilju unapređenja proizvodnje.

“Pored podsticajnih mjera koje opština Prnjavor daje poljoprivrednim proizvođačima, mi iz Odjeljenja za poljoprivredu tokom godine organizujemo i nekoliko stručnih predavana. Obzirom da je određeni broj poljoprivrednika sa područja naše opštine izrazio interesovanje za proizvodnju pasulja na otvorenom prostoru, mi smo danas upriličili upravo predavanje na ovu temu” kazala je Tomaš.

Nakon praktičnog dijela predavanja stručni saradnici za povrtlarstvo su danas posjetili i dva poljoprivredna domaćinstva u Prnjavoru, gdje su u praksi pokazali na koji način se pravilno obavlja sadnja povrća u zatvorenim prostorima, te ukazali na eventualne propuste, a sve u cilju poboljšanja obima proizvodnje i kvaliteta proizvoda./R.P./

PODIJELI