Korisnici Poveliča dva dana bez vode!

0
1056

like snježne padavine koje su nas zadesile u noći 13. januara, uzrokovale su probleme u ispuruci električne energije u gotovo svim mjesnim područjima opštine Prnjavor. Sa nestankom električne energije, nastali su problemi I u vodosnabdijevanju, ali samo za korisnike sa izvorišta Povelič, koji su, dok problem nije otklonjen, na vodu morali čekati nepuna dva dana.

Poslije snježne noći, 13. na 14, gotovo da nije bilo sela  koje nije imalo kvara na eletro mreži, a i gradsko područje je u više navrata ostajalo bez struje. Prema saopštenju Elektro-Prnjavora, sve raspoložive ekipe su   na  terenu i otklanjaju kvarove. Medjutim, gradjani Prnjavora, tačnije korisnici vodosnabdijevanja sa izvorišta Povelič, vjerovatno nisu ni sanjali da će sa nestankom električne energije, ostati I bez vode. Kakosmo saznali iz prnjavorskog Vodovoda,  13 januara oko 22 časa na području Gornje Ilove, Mitrići I Matići,  nestalo je električne energije. Vodovod je u mogućnosti isporučivati vodu do 10 časova bez struje, sve preko toga pumpe na bazenima već ne mogu raditi.

“ Mi smo ovaj put imali 36 časova nestanka električne energije na području Gornje Ilove, I to je uzrok zašto ne možemo isporučivati vodu. Pumpe I bazen na Matića brdu, imaju veliki kapacitet, povlače struju I do 150KW na izvorištu, a mi nemamo adekvatne aggregate” , rekao je danas u telefonskoj izjavi  direktor JP “Vodovod” AD Prnjavor Dragomir Đurđević.

 U toku jučerašnjeg dana već u jutarnjim časovima polako je prestajala isporuka vode.  U večernjim časovima bez vode su ostali korisnici poveliča sa bazena Kitića brdo, a u toku današnjeg dana I ostali korisnici. Kvar u isporuci električne energije otklonjen je danas oko 12 časova. Pumpe su puštene u rad , iza 14 časova sistem je počeo da se puni, pa se I kompletan sistem vodosnabdijevanja, što se grada tiče, trebao normalizovati do 18 časova.

“Za korisnike u MZ Šibovska, Palačkovci, Donji Smrtići trebalo bi se normalizovati do 20 časova, a nakon toga puštamo vodu u vodosistem za korisnike koji se snabdijevaju sa bazena na Pezerovom brdu. Ja se ovom prilikom izvinjavam našim korisnicima, ali problem u snabdijevanju  nije do preduzeća “Vodovod” već isključivo do nestanka el. Energije”, istakao je Djurdjević.  

 Dalji potez svakako jeste rješavanje ovog problema, u saradnji sa načelnikom opštine ali I sa prnjavorskim Elektrom, kaže  Djurdjević. Ili da se rade kvalitetni vodovi prema izvorištu ili da se obezbijede adekvatni agregati, kako stanovnike Prnjavora, one koji se vodom snabdijevaju sa izvorišta Povelič, više ne bi dovodili u situaciju da sa nestankom struje  ostaju i bez vode.

 Izvor: TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here