Košarac: Šarović, Mektić i Crnadak ubrzano zapošljavaju svoje rođake i saradnike

0
444

Član Predsjedništva SNSD-a i izabrani poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je da nije iznenađen negativnim reakcijama ministara iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara Mirka Šarovića, Igora Crnatka i Dragana Mektića na poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da podnesu ostavke.

“Svaki dan koji ti ljudi provedu na poziciji ministara znači štetu za Republiku Srpsku, a za njih ličnu korist i priliku da u tehničkom mandatu zaposle još kojeg rođaka, saradnika ili stranačkog poslušnika”, istakao je Košarac u izjavi za Srnu.

On je upozorio da su pomenuti ministri, posebno nakon izbornog poraza SDS-a i PDP-a na opštim izborima, pokrenuli proces ubrzanog zapošljavanja stranački podobnih kadrova u zajedničke institucije BiH.

“Јavnost treba da zna da je u posljednjih nekoliko mjeseci odlazeća vlast u zajedničke institucije BiH zaposlila na desetine stranačkih poslušnika. U tom procesu, koji je još u toku, prednjače upravo SDS i PDP, kao i pomenuti ministri iz te dvije stranke. Pozivam ih da prestanu da rade to što rade”, naglasio je Košarac.

On je dodao da se “Dodikov poziv odnosi na funkcionere takozvanog Saveza za promjene, koji su u protekle četiri godine imenovani na rukovodeće pozicije u Sarajevu, a ne na sve Srbe zaposlene u zajedničkim institucijama BiH”.

“To je prljava medijska propaganda SDS-a i PDP-a. Biće smijenjeni stranački postavljeni funkcioneri u zajedničkim institucijama u Sarajevu, posebno oni od kojih Republika Srpska nikada nije imala nikakvu korist, već samo štetu, i političku i ekonomsku”, poručio je Košarac.

(Srna)

PODIJELI