Kostrešević imenovan za direktora Policije Srpske

0
237

Vlada Republike Srpske imenovala je Sinišu Kostreševića za direktora Policije Srpske.

Kostrešević je imenovan na ovu funkciju na period od četiri godine, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Kostrešević je do sada obavljao funkciju savjetnika ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Siniša Kostrešević, kojeg je Vlada Republike Srpske juče imenovala na poziciju direktora Policije Srpske, ovu funkciju zvanično će preuzeti 1. avgusta.

Siniša Kostrešević je iskusan, stručan i školovan kadar koji je tokom svoje bogate policijske karijere obavljao niz značajnih funkcija u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, te učestvovao u brojnim projektima i operacijama u Republici Srpskoj i BiH, kao i na međunarodnom nivou.

Kostrešević je rođen 1980. u Banjaluci. Završio je Visoku školu unutrašnjih poslova. Prošao je put od pripravnika u Centru javne bezbjednosti Banjaluka, pomoćnika u Policijskoj stanici Lazarevo, komandira Policijske stanice u Laktašima, a potom je raspoređen u Upravu kriminalističke policije, gdje je ubrzo unaprijeđen na mjesto načelnika Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korpucije.

Nakon što je MUP Srpske 2013. formirao Službu za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije, Kostrešević je raspoređen na mjesto načelnika Službe Uprave krim policije.

Kao zamjenik načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma 2015. i 2016. učestvovao je u njenom formiranju kao posebne organizacione jedinice MUP-a, kao i svim daljim aktivnostima ove uprave.

Od decembra 2016. do januara 2019. bio je načelnik Uprave kriminalističke policije, nakon čega je raspoređen na mjesto stručnog savjetnika ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Više puta je nagrađivan za izuzetno ostvarene rezultate. Između ostalog, dobitnik je Zlatne značke MUP-a za rezultate u borbi protiv korupcije i međunarodnog organizovanog kriminala, više plaketa od SELEK/SECI, Centra iz Bukurešta, za učešće u međunarodnim operacijama u borbi protiv organizovanog kriminaliteta, sprečavanju trgovine narkotika, oružja, trgovine ljudima, tri prve nagrade za najbolje operacije u borbi protiv organizovanog kriminaliteta u Jugoistočnoj Evropi.

Siniša Kostrešević je oženjen i otac dvoje djece.

/Glas Srpske/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here