Kovač- ADUTI SRPSKE – SAČUVANA PRIRODA, LJUBAZNI DOMAĆINI I GASTRONOMIJA

0
1219

U Beogradu je danas svečano otvoren 41. Međunarodni sajam turizma, na kome će svoje turističke potencijale predstaviti i Republika Srpska.
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač izjavila je Srni da je za Srpsku od izuzetnog značaja predstavljanje na beogradskom sajmu turizma, najvećem u jugoistočnoj Evropi.

Ona je istakla da je jedan od najvećih aduta Republike Srpske sačuvana priroda, kao i ljubazni domaćini i njena gastronomija.

“Ko jednom dođe, ponovo nam se vraća, a Srpska nudi za svakog ponešto i sve vidove turizma”, dodala je Kovačeva.

Ona je navela da će na ovogodišnjem sajmu Srpska predstaviti banjski turizam, zdravstveni, avanturistički i svi oblici turizma koji forsiraju aktivan boravak u prirodi, kao i bogatu ponudu gradova – Banjaluka, Trebinje, Višegrad i drugi.

Kovačeva ističe da ovaj sajam otvar mogućnost za dodatno učvršćivanje veza Srpske i Srbije, te da će tome doprinijeti i njen današnji sastanak sa resornim ministrom Srbije Rasimom LJajićem.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović poručila je da su građani Srpske i njihova ljubaznost definitivno ključ svega, da su najzaslužniji za to što je Srpska sve prestižnija destinacija.

Ona je istakla da su za Srpsku izuzetno značajni nastupi na međunarodnim sajmovima, posebno na ovom u Beogradu, kao najvećem u regionu.

“Beogradski sajam je veći od onog u Beču i Budimpešti, samo prošle godine imao je 1.400 izlagača, možete misliti kakva je to šansa za predstavljanje naše turističke ponude”, dodala je Jovanovićeva.

Ona je istakla da je, zahvaljujući Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji, štand Srpske na ovom sajmu izuzetno reprezentativan i odlično pozicioniran i da će zbog toga pobuditi veliku i zasluženu pažnju.

Jovanovićeva je naglasila da će se u Beogradu predstaviti 11 predstavnika turističke privrede, kao i lokalne turističke organizacije.

Ona je kao posebno atraktivno izdvojila grupno predstavljanje banjskog turizma u subotu, 23. februara, koje će zvanično biti najavljeno promotivnim spotom danas na štandu Srpske u 12.00 časova.

Međunarodni sajam turizma, koji je danas otvorio ministar LJajić, održava se pod sloganom “LJeto je bliže nego što mislite”. Zemlja domaćin sajma je Bugarska, a predstavljaju se izlagači iz 38 zemalja.

Paralelno sa ovim sajmom, koji će trajati do nedjelje, 24. februara, u halama Beogradskog sajma održava se i Međunarodni sajam vina “Beovajn”.

PODIJELI