Kovačević: Mi Šarovića pamtimo po prijetećem tonu i kažiprstu

0
233

Izborom Mirka Šarovića za predsjednika SDS-a neće biti zaustavljen pad te stranke i pad povjerenja građana u SDS, s obzirom da je upravo on personifikacija jednog političkog koncepta koji favorizuje BiH u odnosu na Republiku Srpsku, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Mi gospodina Šarovića pamtimo prvenstveno po prijetećem tonu i kažiprstu u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je govorio da neće njemu Republika Srpska i parlament Srpske govoriti šta će on da radi kao, kako on sam kaže, državni BH ministar”, rekao je Kovačević Srni.

On je rekao da je ovo za SNSD neprihvatljiv koncept i dijametralno suprotan od njihovog koncepta, koji kaže da je Republika Srpska uvijek na prvom mjestu, da Srpske uvijek treba da bude što više, a BiH samo koliko mora.

Kovačević kaže da su institucije Republike Srpske, prvenstveno Narodna skupština Srpske, upravo ono mjesto koje SNSD-u određuje kako će da se ponaša na nivou zajedničkih institucija u BiH.

“Kada bismo posmatrali stvari iz samo uskostranačkih interesa, mogli bi reći da smo mi zadovoljni ishodom ovog glasanja na Skupštini SDS-a, s obzirom na to da je Šarović upravo personifikacija svega ovoga o čemu sam govorio i svega onoga što je dovelo do toga da je SDS od toga, iz pozicije da je bila najjača politička stranka u Republici Srpskoj, spala da ima dva poslanika u parlamentu BiH, za razliku od gospodina Milana Miličevića koji nije doživljen kao neko ko zagovara jedan takav politički koncept”, rekao je Kovačević.

Bez obzira na sve to, Kovačević je čestitao Šaroviću na izboru i dodao da se iskreno nada da će da razuvjeri i pokaže da je Republika Srpska i njemu i njima u SDS-u na prvom mjestu.

“Nadam se da ćemo u njima imati partnera za sve one izazove pred kojima će Republika Srpska da se nađe u narednom periodu. Bez obzira na sve to, mi ćemo uvijek biti spremni da branimo i štitimo Republiku Srpsku”, rekao je Kovačević.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here