KP “PARK“ DOBILO NA UPOTREBU 74 NOVA KONTEJNERA

0
298

Komunalno preduzeće „Park“ a.d. Prnjavor dobilo je danas od Opštine Prnjavor na upotrebu 74 nova kontejnera za odlaganje mješovitog otpada. Kontejneri će biti raspoređeni uglavnom u gradskoj zoni, odnosno u zoni zajedničke komunalne potrošnje, kao i na drugim lokacijama gdje se ukaže potreba za istima.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš podsjetio je, da je jedan od najvećih problema na području grada i opštine upravo problem neodgovarajuće opreme koju posjeduje Komunalno preduzeće „Park“.

„Naš najveći prioritet u narednom periodu jeste rješavanje problema ovog preduzeća. Uspjeli smo iz sredstava od prošle godine nabaviti 74 nova kontejnera koji će biti raspoređeni u samom gradu. Dio starih kontejnera koji su u dobrom stanju biće dati mjesnim zajednicama na upotrebu, a budžetom za sledeću godinu obezbjedićemo sredstva za nabavku bar još 70 kontejnera kako bi problem sakupljanja otpada bio riješen i po mjesnim zajednicama“.

Tomaš je podsjetio, da su u Prnjavoru 2005. godine, poslednji put kupljeni novi kontejneri, i to u upola manjem broju.

Načelnik Tomaš je takođe najavio, da je raspisan tender za nabavku dva kamiona za odvoz otpada. „Tender je otvoren 4. januara , izabran izvođač, u toku je 15 dana žalbenog roka i 20. januara biće potpisan ugovor o kupovini dva kamiona, čime bi se, uz nabavku novih kontejnera, značajno poboljšali uslovi rada Komunalno preduzeća “ Park““.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI