KP ”Park” ojačalo kapacitete: Dva nova kamiona povećaće odvoz smeća u Prnjavoru (FOTO)

0
299

Komunalno preduzeća ’’Park’’ Prnjavor od danas će unaprijediti rad komunalnih usluga a to će omogućiti dva nova kamiona. Tim povodom u prostorijama komunalnog preduzeća obavljena je i zvanična primopredaja ključeva novih vozila za koje je budžetska sredstva obezbjedio grad Prnjavor.

Veći odvoz smeća i stvaranje slike jednog čistijeg Prnjavora biće budućnost a sve to učiniće nova dva kamiona koje je na raspolaganje dobilo Komunalno preduzeće Park. Direktor preduzeća Dragana Nježić navodi da dnevno ovo preduzeće sakupi preko 20 tona otpada a svaki kvar na već postojećim vozilima otežava pružanje usluga a nova vozila omogućiće i veće zadovoljstvo građana.

” Naša usluga sa ovim vozilima može biti samo kvalitetnija i efikasnija. Stojimo uvijek na raspolaganju za bilo kakve primjedbe  prigovore a sve kako bi unaprijedili odvoz smeća i učinila da imamo ljepšu sliku grada. Nadamo se da ćemo sa ovim novim vozilima imati bolju uslugu. Mi već imamo četiri vozila koja smo dobili od grada Prnjavora a jedno svoje vozilo iz 2005.godine na kojem smo uradili jednu ozbiljnu reparaciju i on sada isto je u dobroj funkciji ”,rekao je Nježićeva.

Rukovodstvo preduzeća navodi i da će pored novih vozila nadu u pozitivnu budućnost dati i pozitivan finansijski rezultat od 45.000 KM što je dodatni plus nakon gotovo 11.godina poslovanja i bilježenja gubitaka. Nova vozila riješiće i dugogdišnji problem curenja neugodnih tekućina i druge tehničke probleme koji su bili na starijim kamionima.

” Problemi sa izlivanjem tekućina su postojali u ranijem periodu i na to su se ljudi mnogo žalili. Posebno je to bilo aktuelno tokom ljeta kada obično bude mnogo lubeničkog otpada. Još jedan od problema je i taj što takozvani kederi na tim specijalizovanim vozilima usljed tereta i konstantnog korištenja često ne funkcionišu kako treba i ta neka tekućina je često izlazila iz vozila. Upravo će taj problem biti riješen dobijanjem novih vozila dok ćemo na postojećim vozilima uraditi adekvatno servisiranje i popravljanje ”,rekla je Nježićeva.

Sredstva za nabavku dva nova kamiona obezbjedio je grad Prnjavor a sve kako bi se rad preduzeća i odvoz otpada podigao na viši nivo. Prvi čovjek grada Darko Tomaš navodi da je za nabavku vozila izdvojeno oko 152.000 KM.

” Inače 90.000 KM smo dobili sredstava od Fonda za zaštitu životne sredine kojima se veoma zahvaljujem na tome dok je 62.000 KM izdvojeno iz gradskog budžeta. Uvjeren sam da će sa vozilima koje je grad obezbjedio u posljednjih nekoliko godina rad biti poboljšan a građani zadovoljni. Zahvalio bi se i odbornicima Skupštine grada koji su dali podršku da se ide u nabavku ovih vozila ”,rekao je Tomaš.

U KP ’’Park zaposlen je 61 radnik. Kako bi rad i funkcionisanje bilo rentabilno očekuju dodatnu reorganizaciju i korekcije koje će se raditi u narednom periodu.

TV K3

PODIJELI