Kraj januara sunčan i veoma topao, temperatura do 17

0
757
Danas se u većem dijelu naše zemlje očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom.
U večernjim satima u Hercegovini i zapadnoj Bosni naoblačenje, što ponegdje može usloviti slabu kišu. Vjetar, slab, uglavnom jugozapadni. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 8 do 14, u Hercegovini i u Krajini do 17 °C.

U četvrtak u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje uz slabu kišu. U ostatku naše zemlje, uglavnom, sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i sumaglicom. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 7 do 13, u Hercegovini i u Krajini do 16 °C.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje. U prvom dijelu dana na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa slabom kišom, a poslije podne i večernjim satima u centralnoj, istočnoj i sjeveroistočnoj Bosni. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 6 do 11, u Hercegovini od 12 do 16 °C.

PODIJELI