Kraj miholjskog ljeta

0
1128

U utorak (21.oktobar): Ujutru pretežno vedro i malo toplije, ponegdje sa maglom oko rijeka. Tokom prijepodneva sunčano sa malo oblaka. U drugom dijelu dana postepeno jače naoblačenje sa zapada. U noći na jugozapadu,zapadu i sjeveru, a pred jutro i u ostalim krajevima kiša, uz mjestimično intenzivnije pljuskove i obilnije padavine.Jutarnja temperatura od 9°C do 14°C, u višim predjelima od 7°C. Najviša dnevna temperatura od 19°C do 24°C, u višim predjelima od 17°C.

U srijedu (22.oktobar): Oblačno sa kišom, koja će biti obilnija na zapadu, popodne umjerena do jaka i na istoku. Biće i grmljavinskih procesa uz pojačan vjetar i intenzivnije pljuskove posebno od jugozapada Krajine do juga i jugoistoka. Doći će do naglog zahlađenja na zapadu tako da će u tim predjelima jutarnja temperatura biti viša od maksimalne dnevne. Posebno će zahladiti na planinama na zapadu i jugozapadu gdje se očekuje i snijeg.Jutarnja temperatura od 8°C do 13°C. Najviša dnevna temperatura na zapadu u padu i biće od 6°C do 10°C, na istoku i jugoistoku od 10°C do 15°C u višim predjelima na zapadu od -1°C.

U četvrtak (23.oktobar): Ujutru hladno, pretežno do potpuno oblačno od zapada do istoka uz slabu mjestimičnu kišu a na planinama na istoku i slabim snijegom. Promjenjljivije i pretežno suvo od jugozapada do juga. Tokom dana ostaje hladno, tmurno i pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje se očekuje povremena slaba kiša koja će prema poslepodnevu jenjavati i prestajati, kada će doći do djelomičnog kidanja oblačnosti. Međutim u noći na petak ponovo oblačnije s mjestimičnom kišom osim juga i jugozapada gdje će ostati suvo uz buru.Jutarnja temperatura od 1°C do 6°C, u višim predjelima od -4°C. Najviša dnevna temperatura od 5°C do 10°C, na jugu stepen dva viša, u višim predjelima od 1°C./RHMZ/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here