Kreiran prospekt turističke ponude Grada Prnjavora

0
256

U okviru “USAID” projekta “Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini”, Odsjek za razvoj Gradske uprave Prnjavor učestvovao je u kreiranju turističkog proizvoda, koji će se naći u turističkoj ponudi za posjetioce Banjaluke i njene okoline. U pitanju je prospekt rađen po modelu “Hub and Spokes”, što podrazumijeva povezivanje glavne destinacije sa različitim turističkim destinacijama i atrakcijama u njenoj okolini. Ovaj inovativni pristup omogućava putnicima da detaljnije istraže kulturno naslijeđe i raznolikost zemlje, sve u okviru 1.5 sat vožnje.

U prospektu, čiju je izradu podržalo i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, turistima su predstavljene dvije cjelodnevne ture od Banjaluke do Prnjavora. Prva cjelodnevna tura obuhvata pješačku posjetu centru Prnjavora, odnosno “Zavičajnom muzeju” i “Našoj prodavnici”, mjestu gdje posjetioci mogu kupiti suvenire i domaće proizvode sa područja Prnjavora. Tura se nastavlja vožnjom do crkve Brvnare, spomenika kulture zaštićenog od strane države i dalje vodi do jezera Drenova i manastira Stuplje. Druga cjelodnevna posjeta Prnjavoru predlaže obilazak Banje Kulaši sa velnes tretmanom, te degustaciju vina u vinariji “Fazan” i posjetu ergeli “Vučijak”.

Izrada turističkog proizvoda grada Prnjavora bila je jedna od glavnih tema radionice koja je u februaru ove godine održana u JU “Centar za kulturu” Prnjavor, u prisustvu predstavnika rukovodstva grada, predstavnika Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, te predstavnika javnih ustanova i ugostiteljskih objekata sa turističkim potencijalom.

Kompletan program posjeta banjalučkoj regiji možete vidjeti OVDJE .

PODIJELI