Kremlj: Bolji odnosi sa SAD, Keri dolazi kod Putina

0
1038

Iz Kremlja je danas stigla potvrda da su zadovoljni načinom na koji su Sjedinjene Države sarađivale sa Rusijom u uspostavljanju mirovnih rješenja u Siriji.

“Sada je najvažnije da sarađujemo u naporima da primijenimo mirovna rješenja za Siriju”, rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov novinarima. “Spremnost Sjedinjenih Država da uložimo zajedničke napore u ovom slučaju je veliko zadovoljstvo. Moskva i Vašington su sada fokusiran na to”, rekao jen Peskov, a prenosi Rojters. TAS prenosi najavu Peskova da se razmatra mogućnost da američki državni sekretar Dzon Keri posjeti Moskvu.

“Razmatra se mogućnost da se sastanak američkog sekretara sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom održi u Moskvi, gdje bi mogao da se sastane i sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim”, rekao je Peskov. Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je juče da će se sljedeće nedjelje sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o krizi u Siriji.

“Sljedeće nedjelje ću otputovati u Moskvu na sastanak sa predsjednikom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, da bismo razgovarali o tome kako efikasno unaprediti politički proces i pokušali da iskoristimo ovaj trenutak”, izjavio je Keri, a prenijela agencija AFP.

nezavisne

PODIJELI