Kritično stanje u dvije ulice

0
2124

U opštini Prnjavor večeras je zbog obilnih padavina došlo do porasta vodostaja riječice Lišnja i kritično je stanje u dvije ulice, jer voda prijeti da uđe u pojedine kuće i u prekidu je saobraćaj u tom području.

Šef Odsjeka Civilne zaštite opštine Prnjavor Zdenko Tupajić rekao je Srni da je saobraćaj u prekidu u Ulici Živojina Preradovića u Prnjavoru i u Omladinskom naselju u Banjalučkoj ulici.

On je naveo da iako vode ima na pojedinim dionicama magistralnog puta Prnjavor-Banjaluka, ova putna komunikacija je još prohodna.

Saobraćaj je u prekidu na regionalnom putu Prnjavor-Čelinac u Donjim Vijačanima, lokalitet Kačare.

Vodostaj rijeke Ukrine raste, ali je ona za sada u koritu.

Prema Tupajićevim riječima, od ostatka opštine Prnjavor odsječeno je selo Prisoji.

“U tom dijelu je 12 kuća, mještani su preduzeli sve potrebne zaštitne mjere da bi sačuvali imovinu, jer se voda kreće prema kućama”, kaže Tupajić.

On je istakao da su opštinski operativni timovi na terenu i prate situaciju, a gdje za to postoji potreba upućeni su kamioni sa pijeskom i vrećama.

Dežuraju policija, Dom zdravlja i Teritorijalna vatrogasna jedinica.

Građani se za sve informacije i pomoć mogu obratiti Odsjeku Civilne zaštite u Prnjavoru na broj telefona 051/660-853 od 7.00 do 20.00 časova, a tokom 24 časa mogu se obratiti Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici na broj 123 ili Operativnom centru Područnog odjelenja civilne zaštite Banjaluka na broj 121.

srna

PODIJELI