Krivična prijava protiv Karana zbog slučaja “Dragičević”

0
298

Krivična prijava protiv patologa Željka Karana proslijeđena je Republičkom javnom tužilaštvu, rekla je Srni portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović.

“Ja sam izvršila provjere, Okružno tužilaštvo je tu prijavu proslijedilo Posebnom odjeljenju Republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika organizovanog privrednog kriminala jer je to u njihovoj nadležnosti”, navela je Vidovićeva.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je sinoć Srni da će informacije saopštiti danas.

Mediji su nezvanično objavili da je protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu, MUP Srpske podnio krivičnu prijavu banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju “Dragičević”.

Nestanak dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je 4. jula naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su 18. marta u Banjaluci napala Davida Dragičevića koji je bježao od njih i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene ili su ga napadači gurnuli, te je usljed utopljenja nastupila smrt.

U naredbi iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da postoje osnovi sumnje da su ta lica drugog lišila života, čime bi učinila krivično djelo ubistvo.

Nakon identifikacije tijela, od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine počela su okupljanja građana organizovana putem “Fejsbuk” grupe pod nazivom “Pravda za Davida”, koja je, kako je navedeno, formirana s ciljem dolaska do istine i rasvjetljavanja “slučaja “Davida Dragičevića””.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here