KSS donio odluku – Partizan ne može u Evrokup!

0
635

Košarkaški savez Srbije je na današnjoj sjednici Upravnog odbora donio odluku da dozvoli učešće srpskim klubovima u Evroligi, ali da zabrani nastup u Evrokupu. To praktično znači da Partizan neće moći da igra u drugom po snazi takmičenju u Evropi.

S obzirom na to da se Mega ranije izjasnila da neće igrati u evropskim takmičenjima (nije u skladu sa konceptom kluba), a da je Crvena zvezda gotovo sigurno učesnik Evrolige i naredne sezone, ova odluka srpskog saveza najviše će pogoditi Partizan, koji se izjasnio za igranje u Evrokupu.

Ukoliko se pak crno-bijeli ogluše o ovu odluku KSS, prijeti im suspenzija iz domaćeg prvenstva.

Odluka UO KSS objavljena na zvaničnom sajtu glasi:

“Na osnovu odluke Borda Fiba Evrope od 20. 3. 2016. godine i dopisa Fiba Evrope od 24. marta i 15. aprila 2016. godine, poštujući obaveze koje KSS kao član Fibe ima, Upravni odbor KSS donosi odluku da se klubovima – članovima KSS dozvoljava učešće u Evroligi, a zabranjuje učešće u Evrokupu.

U skladu sa odredbama iz stava 1 ove odluke, ukoliko neki klub član KSS potpiše ugovor/sporazum sa EKA ili bilo kojim drugim pravnim subjektom koji je u relaciji sa EKA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski se suspenduje iz članstva u KSS. U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan.”

rts

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here