KSS Prnjavor obezbijedio 19 paketa pomoći najugroženijima povodom Vaskrsa (VIDEO)

0
173

Povodom predstojećeg velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa članice Kola srpskih sestara Prnjavor i ove godine organizovale su veliku akciju nabavke i podijele prehrambeno-higijenskih paketa za socijalno najugroženije porodice prnjavorske opštine

U Prnjavoru humanost nije izostala ni tokom pandemije virusa korona. Da bi Vaskršnje praznike porodice koje su u lošem materijalnom stanju proslavile kako i dolikuje pobrinule su se i ove godine članice Kola srpskih sestara. I ove godine podrška je stigla od prnjavorskih firmi Mladegs-pak i Kruna produkt koji su obezbijedili prehrambene pakete.

“Obezbijedili smo 19 paketa povodom Vaskrsa, za korisnike Centra za socijalni rad, sredstva za nabavku paketa obezbijedilo je Kolo u iznosu oko hiljadu maraka, kao i preduzeća Mladegs-pak i Kruna-produkt sa po 15 paketa svojih proizvoda iz svog asortimana proizvodnje, kao i novčana donacija Petre Vrhovac”, istakla je potpredsjednica KSS-a Prnjavor Gospa Popadić.

Pakete su danas korisnicima uručile članice Kola lično na adresu, a dio paketa tamo gdje je dalji teren će uručiti sveštenici iz te parohije.

I potrebe ali i želje korisnika su daleko veće od mogućnosti, ali zasigurno ono što je podijeljeno će ipak jednom broju materijalno najugroženijih pravoslavnih porodica uljepšati predstojeći veliki praznik. Zahvalan na pomoći je i Novica Nježić iz Prosjeka, inače otac četvoro djece.

“Jako lijep gest, ovo nam mnogo znači. Živim sa ženom, imam četvoro djece i majku. Svi su školarci, a najmlađe ide u prvi razred osnovne škole. Svima je potrebno obezbijediti sve potrebno i za školu, ali borimo se, radimo. Ja sam zaposlen u Laktašima”, ističe Novica Nježić.

Iz Kola srpskih sestara ističu da svake godine nastoje da realizuju svoje humane akcije, kako za vaskršnje praznike, tako i za božićne. Dodaju da je i u ovoj godini mnogo zacrtanih želja i projekata koje planiraju da realizuju.

TV K3

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here