KSS Prnjavor: Podjela humanitarne pomoći i pečenica

0
686

Povodom nastupajućih Božićnih praznika predstavnici Kola srpskih sestara posjetili su socijalno ugrožene porodice na području opštine Prnjavor. Povod posjete bila je podjela humanitarne pomoći i božićnih pečenica za 30 socijalno ugroženih porodica iz ove opštine.

Sa željom da najugroženije obraduju pred nastupajuće Božićne praznike, koji nisu u mogućnosti da sami kupe božićne pečenice,  rukovodstvo KSS željelo je učiniti nastupajuće praznike ljepšim i sretnijim ovim simboličnim darom. Ovo je 26 tradicionalna akcija, sa kojom žele radost Božića, podijeliti sa onima koji nemaju.

“Mi smo se potrudile i obezbijedile 30 higijensko prehrambenih paketa, za najugroženije porodice. Našoj akciji se pridružio i za božićnu trpezu se pobrinuo naš veliki donator Boris Leburić, koji je za ovaj radosni praznik obezbijedio pečenje, paketiće za djece, kao i prevoz da ova pomoć dođe do ovoh porodica”, kaže Ljubinka Rapić – predsjednica KSS Prnjavor.

Tokom čitave godine rukovodstvo KSS izdvaja značajna sredstva za različite oblike pomoći onima koji su najugroženiji i za one koji se nađu u teškoj situaciji. Božić i Nova godina su praznici darivanja, radosti ali i pune trpeze. Koruga Ružica novogodišnje i božićne praznike dočekuje sama i bolesna, a život joj je više  nego težak. Ona je izrazila neizmjernu zahvalnost prema KSS jer, kako kaže, sama nema mogućnosti da izdvoji finansijska sredstva za kupovinu pečenice, kako bi na dostojan način proslavila najradosniji hrišćanski praznik.

“Ta mi pomoć veoma mnogo znači, da nije vas, ne bih mogla. Sada sam oboljela, ostala sam sama. Živjela sam sa Koruga Đurom. On je otišao u Francusku i do dan-danas, ne znam ništa o njemu”, teško izgovara  baka Ružica.

Paketi pomoći stigli su i na njena vrata, a suze u očima baka Ružice dovoljno govore o neizmjernoj sreći, što na ovaj dan, nije zaboravljena. U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću, naredna tri dana proslaviće koliko toliko dostojanstveno.  Čast, a time i ugled idu jedno sa drugim a postupci KSS iz godine u godinu svakako zaslužuje pohvalu i poštovanje, i nadu da će u Prnjavoru biti sve više humanih ljudi.

TV K3

PODIJELI