KSS Prnjavor u velikoj humanitarnoj akciji VIDEO

0
671

TV K3

Kolo srpskih sestara iz Prnjavora danas je podijelilo porodično-prehrambene pakete za više od 35 socijalno ugroženih porodica sa područja opštine Prnjavor.

Predsjednik Kolo srpskih sestara LJubinka Rapić istakla je da su paketi nabavljeni zahvaljujući novčanim sredstvima koja su dobijena od Kola srpskih sestara iz San Franciska.

Rapićeva je dodala da je zahvaljujući donaciji dvojice sugrađana obezbijeđena i pomoć za Miladinku Vuković, samohranu majku sa troje maloljetne djece.

“Naš sugrađanin je u Kanadi prikupio oko 1.870 KM da se ovoj majci pomogne u pokrivanju kuće. Mi smo već nabavili potreban građevinski materijal i nadam se da će ovoj porodici do kraja godine biti pokrivena kuća. Drugi sugrađanin je donirao 100 evra, a za taj novac smo djeci nabavili obuću i odjeću”, navela je ona.

Rapićeva je svim donatorima zahvalila na podršci i ukazanom povjerenju.

“Drago nam je da smo u mogućnosti da zahvaljujući plemenitim ljudima pomognemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija”, kaže Rapićeva.

Kolo srpskih sestara iz Prnjavora je apliciranjem određenih projekata dobilo sredstva i od Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, zahvaljujući čemu je nabavljen ogrev za dvije socijalno ugrožene porodice.

PODIJELI