KUD “PRONIJA” ODRŽAO GODIŠNJI KONCERT

0
539

Gradsko kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Pronija” Prnjavor održalo je godišnji koncert na kojem je izvelo svoje najbolje koreografije.

Poštovaocima tradicionalne igre i pjesme predstavili su se dječiji hor, škola folklora, pionirski, omladinski, veteranski i izvođački ansambli, izvorna ženska i muška pjevačka grupa, vokalno-instrumentalna etno-grupa, narodni, tamburaški i mješoviti orkestar i vokalni solisti orkestra.

Predsjednik Skupštine KUD-a “Pronija” Milan Radulović rekao je Srni da su se punih osam godina pripremali za jedan ovakav koncert.

“Velika je čast bila izaći na scenu i publici pokazati šta smo sve pripremili za ovu priliku. Naši članovi su bili dobri predstavnici svog grada gdje god su nastupali, a tokom svih ovih godina posjetili smo više od 20 evropskih zemalja”, naveo je Radulović.

On je najavio da će u ovoj godini KUD “Pronija” održati i tradicionalni nikoljdanski koncert za djecu, dok će veterani nastupiti na festivalu na Zlatiboru od 6. do 8. decembra.

Za dugogodišnji doprinos radu Društva priznanje su dobili Renata Boras, Đorđe Đurić, Jovan Palikuća, Dajana Petrović, Nataša Prodanović i Nevenko Vujasinović.

KUD “Pronija” Prnjavor osnovan je 2011. godine, a trenutno ima oko 350 članova.

(Srna)

PODIJELI