Kupanje na Akvani počinje 29. maja

0
1033

Ovogodišnja sezona kupanja u jedinom gradskom vodenom parku “Akvana” počeće 29. maja.

Potvrdio je to “Glasu Srpske” direktor Javnog preduzeća “Akvana” Vedran Mitrović.

“Željno čekamo da nam dođu prvi kupači i da naš vodeni park oživi poslije pauze od skoro devet mjeseci”, kazao je Mitrović.

On je najavio poskupljenje dnevnih ulaznica za jednu marku.

“Ove sezone cjelodnevna karata će koštati pet maraka, umjesto dosadašnje četiri. Posjetioci koji dođu poslije 12 časova moraće da za kartu izdvoje četiri, a oni koji požele da se kupaju poslije 16 časova tri marke”, rekao je Mitrović.

Dodao je da se, pored pojedinačnih karata, u prodaji nalaze i paketi sa više ulazaka, koji će biti jeftiniji ako se kupe prije početka sezone kupanja.

“Cijena sezonskih ulaznica u pretplati biće umanjena do 20 odsto, pa će 10 ulazaka, umjesto 35 KM, koštati 28 KM, 20 ulazaka 48 KM, umjesto 60 KM, 30 ulazaka 64 KM, umjesto 80 KM, a za neograničen broj ulazaka 80 KM, umjesto 100 KM”, dodao je Mitrović.

Naglasio je da cijena sezonskih ulaznica za učenike osnovnih i srednjih škola u pretprodaji do 31. maja iznosi 55 KM.

Dodao je da su za početak ovogodišnje sezone kupanja za posjetioce pripremili posebno iznenađenje.

“Beogradska rok grupa “Van Gog” će koncertom na “Akvani” 29. maja praktično presjeći traku za otvaranje sezone kupanja u našem vodenom parku”, precizirao je Mitrović.

Podsjetio je da je prošla godina bila najlošija za Javno preduzeće “Akvana” od njenog osnivanja i da ove očekuju bolje poslovne rezultate.

“Počev od majskih poplava koje su katastrofalno uticale na cijeli grad, pa do katastrofalno loših vremenskih prilika sa samo nekoliko sunčanih dana, sve se to odrazilo na poslovanje “Akvane”. Na kraju je sve završeno bujičnim poplavama u avgustu, kada je poplavljen Gradski olimpijski bazen. Nije bio u funkciji dva mjeseca, ali smo velikim naporima uspjeli da ga osposobimo”, rekao je Mitrović.

Banjalučani s nestrpljenjem očekuju početak sezone kupanja.

“Nadam se da će ove godine biti više sunčanih dana jer lani zbog čestih padavina nisam uspjela nijednom otići na bazen”, rekla je Kristina Novaković. /Nezavisne novine/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here