Lepa Brena iznijela detalje iz prošlosti koji će mnoge iznenaditi

0
404
Lepa Brena se prisjetila početaka na estradnom nebu, pa je iznijela niz detalja o kojima će se zasigurno pričati.

“Izgleda da sam se rodila spremna za sve uspone i padove. Pričala sam često da nisam voljela što su me prozvali Lepa Brena”, započela je Brena priču za Slobodnu Dalmaciju.

“Te 1982. godine, kada smo “Slatki greh” i ja snimili album “Čačak, Čačak”, pjevali smo na popularnoj “Hit paradi”. Otišla sam u Brčko da sa mamom Ifetom sašijem kostim prilično otvorenog topa. Ušili smo perlice u kosi, uspjela sam da kupim i ručno izrađene sandale kod Kralja u Beogradu. Taj mi je trenutak bio preloman, jer jednom kad se naviknete na udobnu obuću, težite joj čitavog života”, navela je.

Međutim, šta se dogodilo? Reditelj “Hit parade” izbacio je snimak Breninog nastupa i dao je legendarnom Minimaksu da se malo poigra sa istim.

“Jedne nedjelje, dok sam ručala, čula sam ga kako na televiziji najavljuje djevojku Lepu Brenu koja kad pjeva – ruše se zgrade i događa se zemljotres. Pomislila sam da mi je neko ukrao identitet, jer sam bila samo Brena, ali od toga dana sam postala i Lepa”, kazala je pjevačica.

Pjevačica je objasnila i da njen početak nije bio lak i da se susretala sa mnogim problemima.

“Nije bilo lako! S godinama sam doživjela mnoge predrasude, pa tako i diskriminaciju, samo zato jer sam žena. Čak su mi uskraćene i nagrade. Kod nas je važilo pravilo da ne možete biti lijepi, uspješni i pametni. Uvijek je teško kada vas omalovažavaju. Naravno da je nekima smetala i moja plava kosa, kao i to što pjevam narodnu muziku. Nevjerovatno mi je da još postoje oni koji ne shvataju da izvodim i pop i folk. Nikad nisam bila djevojka i žena koja odustaje”, zaključila je Lepa Brena.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here