Lijanović o presudi: Pritisak kako bih odustao od političkog angažmana

0
271

Jerko Ivanković Lijanović, koji je danas prvostepenom presudom osuđen na 12 godina zatvora, rekao je da mu je žao da je i Vijeće Suda BiH podleglo političkim uticajima i pokušalo donijeti osudu za nešto što, kako kaže, nije počinio.

U Facebook objavi Lijanović je naveo da se “očito radi o daljem političkom pritisku kako bi on odustao od političkog angažmana”.

“Put do pravde i istine je dug i težak ali vjerujem da će biti dostižan i da će ovakve presude temeljenje na političkom utjecaju biti poništene na višim sudskim razinama. Ja odustati neću, borit ću se za istinu do kraja jer ono što čovjeka nekada više boli i od neimaštine je nepravda”, napisao je Lijanović.

Podsjetio je su ga 2014. godine priveli dva dana prije početka predizborne kampanje te ga tako uklonili iz političkog procesa kao predsjednika izbornog štaba Narodne stranke Radom za boljitak.

“Na slobodu me pustili samo dva dana nakon prebrojavanja glasova čime je očito da se sve vrijeme do danas radi o politički montiranom procesu”, saopštio je Lijanović.

Sud BiH osudio je danas Lijanovića na ukupno 12 godina zatvora, zbog organizovanog kriminala, utaje poreza i pranja novca.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here