Lijep gest Zlatana Ibrahimovića: Mladi tajlandski fudbaleri ovo će pamtiti cijeli život

0
252

Mladi tajlandski fudbaleri, koji su više od dvije nedjelje proveli u poplavljenoj jami prije nego su ih ronioci spasili, u petak su na zadnjoj stanici njihove međunarodne turneje, trenirali s fudbalerima Los Angeles Galaxyja i superzvijezdom Šveđaninom Zlatanom Ibrahimovićem.

Tajlandski dječaci su ovaj mjesec bili posebni gosti Olimpijskih igara mladih u Buenos Airesu, a po dolasku u Los Angeles prvo su razgledali stadion Galaxyja StubHub Center, a potom su trenirali s igračima na pomoćnom igralištu.

Trening je organizovala američka televizijska voditeljka Ellen DeGeneres, koja je dječake u ponedjeljak ugostila u svojoj TV emisiji i tada ih upitala ko je njihov fudbalski idol.

Nakon što je svih 12 mladića odgovorilo da je to Ibrahimović, tada se kao gost iznenađenja pojavio upravio veliki Šveđanin.

“Za sebe mislim da sam dosta hrabar, ali ovi dječaci su nevjerojatni. Ono što su proživjeli i način na koji su spašeni čine ih najhrabrijom ekipom na svijetu”, kazao je tada Ibrahimović.

Dramatično spasavanje tajlandskih dječaka, starih između 11 i 16 godina, koje je trajalo od 23. juna do 10.jula pratio je cijeli svijet.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here