Ljeto na Vrbasu – Održana trka dajak čamaca u tri kategorije

0
1730
 


U Banjaluci u okviru tradicionalne manifestacije “Ljeto na Vrbasu” koja se održava po 64. puta zaredom, u nedjelju 23. jula održane su i trke dajak čamaca i to u tri kategorije, a dajakaši su pokazali hrabrost i izdržljivost.

U kategoriji seniora i ove godine je Andrej Zamolo odnio titulu šampiona, i to 19. put. On potiče iz porodice koja je zaslužna za današnji izgled dajaka, a otac mu je bio šampion 12 puta zaredom.

U kategoriji juniora pobjedu je odnio šesnaestogodišnji Filip Blagojević, koji je i protekle dvije godine bio najbolji u ovoj kategoriji. Za pobjedu je, kaže, najvažnija dobra tehnika i fizička priprema.

Zlatko Kivač, dugogodišnji šampion u vožnji dajak-čamaca, pobjednik je u kategoriji veterana.

Pobjednici ovogodišnje trke dajak čamaca:

Juniori
1.mjesto Filip Blagojević
2.mjesto Deni Alilovski
3.mjesto Nikola Karalić

Seniori
1.mjesto Andrej Zamolo
2.mjesto Dragan Babić
3.mjesto Igor Kuzmanović

Veterani
1.mjesto Zlatko Kivač
2.mjesto Husein Ljubović
3.mjesto Darko Šips

Uz tradicionalne trke dajaka uslijedio je i tradicionalni odabir najljepšeg dajaka i ovaj put priznanje je dobio čamac pod nazivom “Banja Luka” vlasnika Dragana Mičića.

Dajak
Dajak “Banja Luka”, vlasništvo Dragana Mićića

Do zatvaranja 64. “Ljeta na Vrbasu” preostalo je još 5 dana, do tada će ljubitelji odbojke na pijesku moći uživati u izvanrednoj igri i Međunarodnom turniru u organizacija Asocijacije za sport i fitness koja je već drugu godinu za redom partner sa TOBL-om u organizacija “Ljeta na Vrbasu”.

Juče su takođe održani i tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta, kotlićijada, kao i izbor neobičnog plovnog objekta…

(BL PORTAL)

PODIJELI