LOPOVI SAVJETUJU Šta da uradite da vam ne bismo opljačkali kuću

0
920

Nekoliko lopova odlučilo je da pomogne građanima tako što će im udijeliti savjet šta treba da učine da im neko od njihovih “kolega” ne bi opljačkao kuću ili stan.

 Na jednom internet forumu povela se debata o tome šta treba da učinite kako biste spriječili lopove da uđu u vašu kuću. Većina je napisala da je najbolji trik da ostavite uključeno svjetlo ili televizor kako bi lopovi pomislili da ste kod kuće. Međutim, “stručnjaci” ili bolje riječeno sami lopovi su se na ove savjete samo nasmejali.

– Pa kada vidiš da svjetlo i dalje gori u tri ujutru i da je televizor pojačan do daske to mi je jasan znak da u toj kući najverovatnije nema nikog – rekao je jedan.

Potom su i ostali otkrili šta je to što je njih uvijek odbijalo od nekog doma.

Kažu da im čak ni opasni psi ne predstavljaju problem da vas opelješe. Šta više, kažu da im to predstavlja dodatni izazov.

– Znakovi poput “čuvaj se opasnog psa” su potpuno bezvrijedni. Ja sam jednoj porodici opljačkao kuću tako što sam se provukao kroz ona vratanca za pse – rekao je jedan od lopova.

Drugi dodaje da je velikog psa lakše i savladati i ućutkati, i da je uvijek izbjegavao domaćinstva koji imaju nekog malog psa koji histerično i neprekidno laje.

– Ti mali psi me užasno nerviraju, jako su glasni i ne možeš da ih ućutkaš a ni stigneš. Kuće sa malim psima sam uvijek izbjegavao – bio je iskren jedan pljačkaš.

Mnogi su se složili da su pojedine domove “tipovali” na društvenim mrežama. Zato vlasnicima preporučuju da na Fejsbuku ili Tviteru nikada ne objavljuju da idu na odmor ili da neće biti kod kuće u nekom određenom periodu.

Savjetuju i da po odlasku na duži put zakucate prozor ekserom jer tako ne mogu lako da ga obiju (što inače čine običnim šrafcigrom).

Dodaju i da nije pametno da svuda po stanu držite sitne dragocenosti, već da je najpametnije da kupite sef, piše “Alo!”.

Kažu i da nikada nije “bacanje para” ugrađivanje još jedne brave na vrata.

– Obične ključaonice je tako lako otvoriti. Ova moderna vrata otvaram i sa kreditnom karticom – rekao je jedan pljačkaš.

Mnogi lopovi koriste taksiste kao doušnike. Zbog toga vam savjetuju da vas taksi nikada ne kupi ispred stana već malo dalje. Takođe opominju da se ni sa taksistom ne raspričate baš previše, jer uvijek može da ima drugara lopova.

Kažu i da bježe od kamera.

– Kolega je “pao” jer ga je snimila veb kamera na kompjuteru, tako da ja od kamera sigurno bježim – dodao je jedan. /Cafe.ba./

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here