Lovkinja mirne ruke i bistroga pogleda

0
1004

Lovačko udruženje “Borik” iz Prnjavora osnovano je davne 1910. otkada organizovano djeluje i gospodari lovištima opštine Prnjavor. Većinu članova ovoga udruženja čine muškraci, ipak da se u lovačkim vodama podjedanko dobro snalaze i žene pokazuje primjer Ljubinke Brković iz Štrbaca nadomak Prnjavora. Dvadesetogodišnja Ljubinka je član lovačkoga udruženja postala sa 18 godina a ljubav prema lovu se rodila još dok je bila mala. Činjenica da potiče iz lovačke porodice bila je samo dodatni motiv da se ozbiljno počne baviti lovom.

-Pošto mi se otac bavi lovom, zajedno sa njim u lov sam počela ići jako mala, tako mi se i rodila ljubav prema lovu, koja je kako sam postajala starija bivala sve jača. Sa navršenih 18 godina sam položila lovački ispit i postala sam aktivni član lovačkoga udruženja Borik”. Iako zvuči malo neobično i nije česta pojava da žene postanu dio lovačke priče moja ljubav prema prirodi, druženju je ipak presudila da postanem član udruženja. Ja ipak nisam jedina žena iz moje porodice koja se bavi lovom, jer je i moja sestra članica udruženja več četiri godine. U budućnosti planiram da se nastavim baviti lovom, a iskreno se nadam da će Lovački savez RS-a formirati udruženje žena lovaca koje bi nam omogućilo da odemo i na teritorije drugih država i da posjetimo njihova lovišta. Kao i svakom strastvenom lovcu i meni je želja da jednoga dana odstrijelim vuka, a svim ženama koje su zaniteresovane za ovaj vid druženja bi toplo preporučila da se pridruže poručuje ova dvadesetogodišnjakinja.

Ljubinka Brković je tek počela da piše svoju lovačku priču, a uz mirnu ruku i bistar pogled lovački trofeji neće izostati. Iako na teritoriji opštine Prnjavor nema puno žena koje nose lovačku uniformu, primjer ove mlade lovkinje je najbolji dokaz da žene mogu biti podjednako uspješne kao i muškraci u lovačkim pustolovinama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here