Lukač: Istraga i saslušavanja zbog smrti Dragičevića još traju

0
721

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da još traje istraga o smrti mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke, te da će po njenom okončanju nadležno tužilaštvo obavijestiti javnost o detaljima ovog slučaja.

Lukač je rekao da se određena lica provjeravaju, saslušavaju i poligrafišu, te naglasio da je policija do sada profesionalno uradila sve što je mogla i što je bilo naređeno od tužioca.

Kada je riječ o nedavno ispaljenom projektilu iz ručnog raketnog bacača “zolja” na poslovnu zgradu koncerna “Agram” u Banjaluci, Lukač ističe da je istraga u toku i da policija čeka određene detalje vještačenja.

On je istakao da u Banjaluci nije narušena bezbjednosna situacija, iako postoji povećana zabrinutost građana zbog posljednjih dešavanja.

Lukač je ocijenio da se u izbornoj godini pokušava politizovati sve, te da je u posljednje vrijeme fokus napada na MUP Srpske.

“Pojavljivanje određenih političara gdje im nije mjesto, davanje neprimjerenih izjava, korištenje tuđih nesreća i dešavanja u političke svrhe govori upravo to da se pokušava sve ispolitizovati i iz okruženja, FBiH, preliti nekakvi događaji da bi se ovdje stvorila nestabilnost”, rekao je Lukač.

On je ponovio da Republika Srpska nije nestabilna i da u drugom entitetu ima pet puta više krivičnih djela.

Lukač je naveo da niko više ne priča o paravojnim organizacijama, jer je utvrđeno da ta priča nije ni bila istina, te ponovio da MUP neće dozvoliti takve organizacije u Srpskoj.

PODIJELI