Lukač: Očuvati bezbjednost građana Srpske

0
274

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da će biti nastavljeno podizanje svih kapaciteta MUP-a Srpske na što viši nivo s ciljem očuvanja bezbjednosti građana i njihove imovine.

Lukač je u završnoj riječi u Narodnoj skupštini Republike Srpske o izvještaju o radu MUP-a Srpske za prošlu godinu naglasio da policija Srpske mnogo radi na bezbjednosti i naveo da je u ovoj godini na teritoriji Srpske pod kontrolu stavljeno više od 12.000 migranata.

Prema njegovim riječima, migranti su na teritoriji Srpske u prošloj godini počinili 16 krivičnih djela.

“Riječ je o krivičnim djelima, ali i o prekršajima gdje su migranti ukrali i neke predmete poput odjeće, bicikla i drugih stvari. Bilo je i ozbiljnijih pojedinačnih krivičnih đela kao što je jedno ubistvo migranta koje je rasvijetljeno”, rekao je Lukač.

On je naveo da se ovaj broj krivičnih djela migranata u Federaciji BiH desi u periodu od 10 dana u odnosu na Republiku Srpsku za godinu dana, zbog čega ovo ne može smatrati narušenom bezbjednošću u Srpskoj.

Lukač je naglasio da je transparentnost u radu MUP-a Republike Srpske veoma važna, zbog čega se izrađuje ovakav obiman izvještaj o radu za prošlu godinu.

Lukač je poručio da nikome u MUP-u Republike Srpske neće biti oprošteno počinjeno krivično djelo ili prekršaj, napominjući da disciplinski organi MUP-a zbog toga mogu policajcu ili službeniku prekinuti radni odnos i u slučajevima narušavanja ugleda MUP-a Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je večeras izvještaj o radu MUP-a Republike Srpske za prošlu godinu, u kojem se navodi da je MUP uspješno realizovalo poslove i zadatke iz svoje nadležnosti u prošloj godini, što se ogleda u povoljnom stanju bezbjednosti u oblasti kriminaliteta i bezbjednosti u saobraćaju, te očuvanju stabilnog reda i mira.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić zaključio je današnje zasjedanje i nastavak zakazao za sutra od 10.00 časova, razmatranjem više izvještaja Agencije za osiguranje Republike Srpske za prošlu godinu, te izvještaja Komisije za hartije od vrijednosti Srpske za 2019.

Biće razmatran i izvještaj Regulatorne komisije za energetiku za prošlu godinu.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here