Lukač zatražio preduzimanje mjera prema policijskim službenicima stanice Lauš

0
258

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zatražio je danas od direktora Policije Darka Ćuluma da preduzme mjere prema policijskim službenicima Policijske stanice Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18. marta da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo krađa u ulici Velibora Janjetovića 11, u Banjaluci.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je postupajući inspektor, nakon izlaska na lice mjesta, okvalifikovao djelo kao krivično djelo krađa i konstatovao da nema potrebe za vršenjem uviđaja.

“Nakon izvršene analize, uočeni su propusti u radu na ovom predmetu od postupajućeg inspektora, zamjenika komandira za poslove kriminaliteta i komandira Policijske stanice Lauš koji nisu preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na vršenju uviđaja i utvrđivanju okolnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela”, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, ali u vrijeme prijave ova dva slučaja se nisu mogla dovesti u vezu.

“Postojanje odgovornosti, kao i sve okolnosti ovog slučaja utvrdiće unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, ističe se u saopštenju i naglašava da MUP Republike Srpske u svim situacijama u kojima postoji sumnja da su policijski službenici napravili propuste u radu, preduzima mjere i radnje na utvrđivanju odgovornosti i njihovom sankcionisanju.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here