Mace, gradske face, oduševile djecu: Izložba mačaka privukla veliku pažnju Banjalučana (FOTO)

0
299

Izložba mačaka “Mace, gradske face” održana je danas u banjalučkom tržnom centru Delta, na opšte oduševljenje djece, ali i odraslih.

Na revijalnoj izložbi učestvovalo je 20 vlasničkih mačaka, ali i nekoliko onih koje tek treba da postanu vlasničke pa su danas bile prisutne i mace koje tek treba da se udome.

Ogromna gužva oko svakog stola, guranje da se svaka maca vidi, pomazi, sazna ko je, odakle je, šta voli… Najmlađi su bili i najuporniji, a sve mačke su pokazale da su pristojne koliko su i lijepe pa su dva sata konstantnog maženja stoički izdržale. Uostalom, navikle su na takav tretman kod svoje kuće.

– Cilj današnje izložbe je promocija odgovornog vlasništva, kastracije i sterilizacije, udomljavanja, ali i popularizacija ovih fantastičnih životinja koje su sa pravom broj 1 u svijetu kad su ljubimci u pitanju – rekla je Biljana Gagić-Jevđović, odgajivač mejn kun mačaka, kojoj je TC Delta povjerio organizaciju današnje izložbe.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

U okviru izložbe je organizovano i glasanje, pa su mace sa najvećim brojem glasova dobile i lijepe nagrade, iako svaka može da ponese titulu najljepše.

– Presrećna sam što sam vidjela ovoliko mačaka odjednom, ponijela bih svaku kući da mogu, ali zadovoljna sam i što sam pomazila skoro svaku – rekla je jedna od srećnih djevojčica koja je sa mamom došla na izložbu.

Posjetioci su danas, osim standardne domaće mačke, mogli da vide mejn kun, britansku kratkodlaku, škotsku, perzijsku…

Organizaciju izložbe podržalo je i udruženje VagVag koje provodi projekat sterilizacije uličnih mačaka u Banjaluci.

PODIJELI