Majkić: Opozicija koristi metode poznate terorističkim organizacijama

0
338

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da je ispaljivanje zolje, što je učinio povjernik SDS-a iz Čelinca Aleksandar Radić, prvi slučaj od nastanka Republike Srpske da se “opozicija odlučila na metode koje su poznate samo terorističkim organizacijama, da se obračuna sa Banjalukom i njenim građanima”.

“Oni koji su to isplanirali, morali su računati da je raketa mogla ubiti nekog stanovnika Banjaluke, ali ih to nije spriječilo u ostvarivanju njihovih zločinačkih namjera”, rekla je Majkićeva Srni.

Prema njenim riječima, ključno pitanje, na koje se mora naći odgovor u narednom periodu je – ko su stvarni nalogodavci i kreatori ovog gnusnog djela.

“Ko je, imenom i prezimenom, odgovoran za unošenje nemira među građane Banjaluke, kao i pokušaja narušavanja bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj”, upitala je Majkićeva.

Ona je upitala i da li je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić znao za ovaj događaj, te da li postoji veza između Mektića i Radića.

Majkićeva je izrazila uvjerenje da će Ministrarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na pravi i efikasan način obavijestiti građane Banjaluke o akterima i nalogodavcima onih koji ne biraju sredstva da bi se dočepali vlasti.

Takvima, prema riječima Majkićeve, najveća kazna stiže 7. oktobra, od građana Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Aleksandar Radić /42/, povjerenik SDS-a iz Čelinca, ispalio “zolju” na zgradu Koncerna “Agram” u banjalučkom naselju Borik 31. marta.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here