Majkić: Podaci o migracijama ne prate izvještajni period

0
260

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da izvještaj o stanju u oblasti migracija u BiH za 2020. godinu ima previše podataka, ali da nisu za navedeni izvještajni period, te da niko više ne može da snađe u masi tih izvještaja.

Majkićeva je navela da ova informacija sadrži operativne izazove i podatke o sprovođenju akcionog plana za rješavanje problema, ali da je informacija za januar ponovljena ona za prošlu godinu.

“Kod nas se stanje u oblasti migracija ne mijenja posljednjih pet godina, posebno ne svaki mjesec. Niko više ne može da se snađe u masi tih izvještaja. Ministarstvo šalje iste podatke za novembar i januar”, rekla je Majkićeva za “Glas Srpske”.

Ona očekuje od kolega koji su članovi Komisije, a iz Predstavničkog doma, da će nastojati da na toj adresi riješe problem i da se, dodala je, počne sa uvođenjem reda i na ovoj stavci.

Majkićeva je istakla i da dijeli stavove nekih kolega da je zapravo sve politizacija.

Podatke o broju migranata, njihovim ilegalnim pokušajima i prelascima granice, te popunjenim krevetima u privremenim prihvatnim centrima u godišnjim, a odnedavno i u mjesečnim izvještajima, sumira Ministarstvo bezbjednosti i dostavlja ih Savjetu ministara, odnosno parlamentu BiH.

/Srna/

PODIJELI