Malešević čestitao studentima početak akademske godine

0
238

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević čestitao je početak akademske 2018/2019. godine studentima, profesorima i rukovodstvu visokoškolskih ustanova u Srpskoj, posebno brucošima, kojima je poželio da uspješno završe izabrani studijski program i dokažu se kao mladi stručnjaci.

“Svim studentima želim mnogo uspjeha u sticanju novih znanja i iskustava, a akademskom osoblju uspjeh u ostvarenju postavljenih ciljeva na putu ličnog i profesionalnog razvoja”, naveo je Malešević.

Malešević je istakao da je Ministarstvo opredijeljeno za unapređenje kvaliteta visokog obrazovanja i poboljšanje studentskog standarda s ciljem stvaranja što boljih uslova studiranja u Republici Srpskoj.

“Naš strateški cilj u oblasti visokog obrazovanja je modernizacija studijskih programa i povezivanje visokog obrazovanja i tržišta rada, kao i stvaranje uslova za veću mobilnost studenata i prepoznavanje naših diploma u inostranstvu”, poručio je Malešević.

On je naglasio da se samo zajedničkim zalaganjem svih aktera visokog obrazovanja stvara respektabilno visoko obrazovanje za generacije koje dolaze.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here