Malešević: Djeci omogućiti da se što prije bezbjedno vrate iz Italije

0
567

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević razgovarao je danas sa roditeljima učenika trećih razreda Ekonomske škole u Banjaluci koji su u Italiji doživjeli saobraćajnu nezgodu u kojoj je izgorio autobus kojim su putovali na ekskurziju, te obećao da će učiniti sve u okviru nadležnosti da se djeca što prije bezbjedno vrate kući.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da je Malešević sa roditeljima razmatrao mogućnost neophodne pomoći ovim učenicima, jer su roditelji zatražili pomoć Ministarstva da bi se ubrzao povratak djece iz Italije.

Učenici trećih razreda banjalučke Ekonomske škole su na ekskurziji u Italiji, gdje je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je izgorio autobus kojim su putovali, kao i njihove lične stvari, uključujući putne isprave.

Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske je u stalnom kontaktu sa direktorom Ekonomske škole i Konzulatom BiH u Italiji da bi se ubrzale procedure i učenici što prije dobili privremene pasoše.

Malešević je istakao da je obaveza direktora škole i turističke agencije da omoguće učenicima koji žele da prekinu ekskurziju da se bezbjedno vrate kući.

U blizini italijanskog ljetovališta Lido di Jezolo juče se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je izgorio autobus u kojem su se nalazili učenici banjalučke Ekonomske škole, a na sreću niko od njih nije povrijeđen.

 

(Srna)

PODIJELI