Mali Lazar naslijedio MAMINA ANTITIJELA: Savladala koronu i na svijet donijela ZDRAVOG DJEČAKA

0
369

Milena Jovančić pobijedila je koronu samo nekoliko dana prije porođaja, beba Lazar negativan je na kovid 19, ali je zanimljivo to što su analize pokazale da on ima antitijela.

Beba je najvjerovatnije naslijedila mamina antitijela. Kod beba te starosti stvari se gledaju iz tog ugla. Mnogo je enigmi oko kovida i trudnoće, kao i postporođajnog perioda i dojenja. Mi se trudimo da svaki slučaj posmatramo pojedinačno i ono što je najvažnije da nam sve majke i bebe budu dobro – kaže za Novosti načelnica vranjske Ginekologije dr Gordana Đorđević.

Milena se prije nekoliko dana porodila prirodnim putem i na svijet donijela krupnog dječaka. Ljekari su bili presrećni jer je beba kruna porodične pobjede nad koronom. Majka je u devetom mjesecu trudnoće zaražena, ali nije imala nikakve simptome, dok se njen suprug razbolio prije nje i uspio da pobijedi virus.

– Milena i beba su još uvijek u bolnici. Trebalo bi da uskoro budu kod kuće. Ljekari žele da se zbog specifičnosti situacije i mama i beba potpuno oporave. Rezultati testa su me obradovali, ali i zbunili. Na kraju, najvažnije je da smo poslije agonije koju smo prošli sada svi dobro – kaže bebin otac Marko Jović.

Korona u trudnoći više nije nikakva novost. U Vranju postoji i kovid-porodilište i do sada su tri novorođene bebe testirane. Na sreću, sve tri su bile negativne.

Zaposleni u kovid-porodilištu ponosni su na činjenicu da uprkos tome što je mnogo toga još uvijek nepoznato uspijevaju da prkose virusu i dijele sa majkama njihove pobjede. Ipak, kako kažu, najteže im pada što u skafanderima ne mogu mamama i bebama podariti osmijeh.

Marijana Arsić iz Vranja koja se porodila na Svetog Iliju, uspjela je da tokom trudnoće pobijedi koronu i rodi zdravu i vitalnu djevojčicu, tešku oko četiri kilograma.

/Srpskainfo/

PODIJELI