Maturski ispiti početkom juna

0
1091

Maturanti prnjavorske Gimnazije,njih stotinjak, danas su se rastali od školskih klupa. Završen je nastavni proces u srednjoškolskom obrazovanju, a maturski ispiti biće održani drugog, petog i šestog juna.Od diplomskih ispita biće oslobođeni, kao i ranijih godina,odlikaši,ali samo oni koji su imali i primjerno vladanje.Maturske zabave za učenike dvije gradske srednje škole biće organizovane 29. i 30.maja.

Produženu školsku godinu,odnosno dodatne   obaveze imaće dvoje gimnazijalaca,maturant Milica  Đukić i učenik trećeg razreda, Damjan Ilišković,koji će zahvaljujući plasmanu na republičkom prvenstvu,narednog vikenda učestovati na državnom prvenstvu matematičara , srednjoškolaca Bosne i Hercegovine,u Sarajevu. Najuspješniji sa predstojećeg takmičenja predstavljaće državu na svjetskoj Olimpijadi mladih matematičara,tokom ljeta u Tajlandu. Podsjetimo, prošle godine na Olimpijadi u južnoafričkom gradu Kejptaunu, Milica Đukić je osvojila srebrnu medalju, što je najveći uspjeh nekog od prnjavorskih srednjoškolaca u poslijeratnom periodu. Pravo nastupa u Sarajevu stekao je i učenik prvog razreda Gimnazije, Marko Pezer, ali zbog sportskih obaveza,odnosno nastupa na turniru Tenis Evropa, u Mariboru, odustao je od odlaska u Sarajevo.

Učenik Damjan Ilišković nastupaće i na državnom prvenstvu iz fizike, 23.maja u Banjaluci.

U novoj školskoj godini u  prnjavorskoj Gimnaziji  biće upisano četiri odjeljenja svršenih osnovaca,sa 108 polaznika. /R.P./

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here