Medić: Još se prikupljaju podaci o rudarskoj nesreći kod Srebrenice

0
551

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina Mira Medić izjavila je danas Srni da je pokrenuta istraga i da se još prikupljaju podaci o rudarskoj nesreći u jami “Braćan” kod Srebrenice u kojoj su poginuli rudari Slaviša Žugić (44) i Branislav Ostojić (30).

Medićeva kaže da je policija obavila uviđaj, inspektori izvršili kontrolu na licu mjesta i da je poznato da se zemlja obrušila na rudare koji su radili na utvrđivanju podgrada.

Ona navodi da je istraga tek počela i kada budu pribavljeni svi neophodni elementi i utvrđene činjenice koje su dovele do nesreće, odlučiće se da li će biti pokrenut krivični postupak.

– O tome je rano govoriti jer je tek započet postupak utvrđivanja da li je bilo propusta u radu, ima li elemenata krivičnog djela i ko je, eventualno, odgovoran da bi se na osnovu tih saznanja i ocjena donijela odluka o pokretanju krivičnog postupka – rekla je Medićeva.

Rudari Slaviša Žugić iz Milića i Branislav Ostojić iz Zvornika poginuli su u petak, 22. marta, u rudniku boksita “Braćan”, koji se nalazi na području opštine Srebrenica, kada se na njih obrušila veća količina materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.

(Srna)

PODIJELI