MEĐU 10 ZARAŽENIH, SEDMORO MLADIH: Epidemiološka situacija na području opštine Prnjavor

0
600

NA području opštine Prnjavor potvrđeno je prisustvo korone virusa kod još deset osoba, saopšteno je juče sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije.

-Većina novozaraženih lica je epidemiološki vezana za prethodne slučajeve zaraze virusom korona. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 66 osoba, a do sada je oporavljeno 35 Prnjavorčana-naveli su iz Opštinskog štaba.

„Novosti“ saznaju da je među deset novoobolelih, jedna kompletna četveročlana porodica, te otac i kćerka, a da je u ostalim uglavnom reč o pojedinačnim slučajevima i mlađim osobama.

Prvi čovek opštine i štaba podseća da je, pogotovo od popuštanja mera, prvenstvena odgovornost na svakom pojedincu, ali i kolektivima.

-Pozivam da svi poštujemo higijenske mere, pa apelujem na stanovništvo da drži distatncu, nosimo zaštitne maske, vodimo računa o ličnoj i higijeni prostora, smanjimo okupljanja. Takođe, apelujem i na privredne subjekte da pojačaju kontrolu nad higijensko-epidemiološkim merama, da provode redovnu dezinfekciju i pojačanu higijensku kontrolu-poručuje Tomaš.

Ukoliko se već u nadolazećim danima ne budu poštovale higijenske mere, Opštinski štab za vanredne situacije će morati reagovati i doneti rekstritivnije mere.

-Obavezno, pre svega, nošenje zaštitinih maski i na otvorenom prostoru-nagovestio je i odgovorio na naše pitanje Tomaš.

ULTIMATUM IZ AUSTRIJE

TOMAŠ je potvrdio „Novostima“ da ima saznanja i prijave Prnjavorčana na privremenom radu u Austriji da ih pojedini tamošnji poslodavci uslovljavaju „da su u slučaju odlaska u BiH i potom povratka u Austriju, ako budu pozitivni na virus koronu, saglasni da automatski ostaju bez posla“.

-Dakle, nije reč o našoj zabrani dolaska ili zatvaranju granica, nego jednostavno ljudi neće da se upuste u taj rizik zaraze i gubitka posla-rekao nam je Tomaš.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI