Mektić: Crna lista s osobama iz Srbije je izmišljotina, misle da me tako mogu SLOMITI

0
458

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je kako je navodna crna lista nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH zapravo najobičnija izmišljotina u kuhinji aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

Beogradske Večernje novosti jutros su objavile da ministar bezbjednosti BiH navodno priprema zvaničnu listu s imenima osoba iz susjedne Srbije kojima će biti onemogućen ulazak na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Taj list navodi su na spisku, između ostalih, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, novinar televizije “Happy” Milomir Marić, predsjednik pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski, Vojislav Šešelj i mnogi drugi iz različitih sfera društva.

– To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svijetlu budućnost – kazao je Mektić.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić direktno optužuje aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, a sve zbog političke principijelnosti.

– To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) koji čvrsto stoji na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om – izjavio je Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH smatra da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima.

– Misle, ali to naprosto nije moguće – zaključio je Mektić za klix.ba.

PODIJELI