Mektić: Dodatno jačati institucije i saradnju policijskih struktura

0
907

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić istakao na sastanku sa delegacijom Evropske komisije da posljednji teroristički akt u Zvorniku iziskuje potrebu dodatnog jačanja institucija i saradnje svih policijskih struktura u BiH.

“Ovo je posljednje upozorenje, a naš odgovor na radikalizam i ekstremizam koji evidentno postoji u BiH mora biti jedinstven i snažan”, rekao je Mektić na sastanku sa direktorom za zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Žanom Erikom Pakeom i šefom Odjeljenja za BiH u Generalnoj direkciji Mihalom Matuelom.

Mektić je na sastanku, kojem je prisustvovao i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, istakao važnost podrške pravosudnim i policijskim institucijama u jačanju kapacitata za borbu protiv terorizma i korupcije.

Tokom sastanka razgovarano je o podršci koju će institucije BiH imati od Evropske unije, konkretno kroz projekte koji će biti finansirani iz IPA fondova.

Na sastanku je bilo riječi o evropskom putu BiH, te obavezama koje je potrebno ispuniti za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH./RTRS/

PODIJELI