Mektić: Grupa iz Beograda došla u Prnjavor da izazove nerede

0
1061

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio da je sinoć u Prnjavoru došlo do fizičkog obračuna grupe Beograđana i lokalnog stanovništva, prenose agencije.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je da je u subotu u Prnjavoru (BiH) došlo do fizičkih obračuna Beograđana i Prnjavorčana.

On je u telefonskoj izjavi za BN televiziju rekao da postoji sumnja da “su Beograđani došli sa namjerom da izazivaju nerede na izborima”, prenosi Tanjug.

Kazao je da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se “veoma neobično ponašanja, nabildovani i istetovirani”, što, kako je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju.

Po njegovim riječima, piše agencija Beta, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od mještana, poslije čega se ispred hotela “City”, u kojem su smješteni, počela okupljati veći broj građana, zahtijevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog loklanih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

‘I u Tesliću grupe iz Srbije’

Mektić je dodao da su “policijska ispitivanja gostiju u toku”, ali da nije stekao utisak da je policija “zainteresovana da rasvijetli tu situaciju”.

Ministar sigurnosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, otišao je na mjesto incidenta.

Takođe, Mektić je kazao da su i u Tesliću primijećene “slične grupe momaka iz Srbije”.

“Sve se dešavalo u tom hotelu prekoputa džamije. Skupilo se dosta svijeta, ali ne znam je li bilo fizičkog obračuna. Ljudi su svašta pričali, ali ja to nisam vidio svojim očima.  Vido sam jedino policijska vozila, dvije ‘marice’, ministra Dragana Mektića i direktora SIPA-e Pericu Stanića”, rekao je za Al Jazeeru jedan stanovnik Prnjavora, koji nije želio da mu navodimo ime.

Mektić je kazao da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog lokalnog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su “pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 eura te da je očigledno da su ovdje došli planski u svrhu izazivanja nereda”.

Tuča u Prnjavoru je izbila u subotu popodnevnim satima, a do nje je došlo nakon što mladići iz Beograda nisu htjeli da se udalje iz Prnjavora na zahtjev lokalnog stanovništva, kojem su bili sumnjivi zbog svog ponašanja i izgleda, navodi ta televizija.

U hotel “City” je stigla i Specijalna policija Republike Srpske, navodi Tanjug.

Pred hotelom “City” jutros su parkirana policijska vozila, a ulaz u hotel kontroliraju policijski službenici.

Izvor: Al Jazeera i agencije

PODIJELI