METEOALARM: Upozorenje za sutra – obilne padavine i jak vjetar

0
1739

Hidrometeorološki zavod RS izdao je narandžasto upozorenje za 1. septembar. Očekuju se obilne padavine, praćene jakim udarima vjetra, grmljavinom, ponegdje i gradom.


METEOALARM

Upozorenje se odnosi na veći dio BiH, gdje će očekivana količina padavina u toku 24 sata u centralnim, istočnim i zapadnim područjima biti od 40 do 60 l/m2, a na jugu i sjeverozapadu zemlje od 50 do 80 l/m2.
Narandžastom bojom označeno je područje Banjaluke, Bihaća,Livna, Mostara, Prijedora, Trebinja.Žutom bojom označeno je područje Foče, Tuzle i Višegrada.

Mogući su udari vjetra do 40 km/h.

Sutra će biti oblačno vrijeme s kišom pljuskovima i grmljavinom. U većem dijelu BiH se očekuju obilne padavine, praćene jakim udarima vjetra, osjetnim padom temperature, lokalno i gradom.

Narandžastom bojom označava se opasno vrijeme, Prognoziraju se opasne vremenske pojave, a takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijslnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svjestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih vremenskih uslova.Pratiti savjete koje daju nadležne službe. /srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here