Mičel: SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu

0
229
SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu, izjavio je večeras zvaničnik američkog Stejt departmenta Ves Mičel u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, koji mu je uručio reprint izjave američkog predsjednika Vudroa Vilsona o Kosovu iz “New York Timesa” u junu 1918. godine.Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel je u razgovoru sa Dačićem istakao da SAD Srbiju smatraju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu.

Pomoćnik državnog sekretara ukazao je da SAD kontinuirano podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru Briselskog dijaloga, saopštio je MSP.

U razgovoru su razmatrane teme koje se tiču regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije, kao i nastavka Briselskog dijaloga.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ukazao je da cijenimo podršku SAD i izrazio interes da se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvija i u budućnosti, naročito kada se obilježava 100 godina od kada je, u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Bijeloj kući.

U cilju oživljavanja tradicionalno savezničkih veza i prijateljskih odnosa, kao i daljeg intenziviranja saradnje i međusobnog razumijevanja, Dačić je Mičelu uručio izjavu američkog predsjednika Vudrou Vilsona o Kosovu, povodom Vidovdana, pod naslovom “Slavimo Kosovo kao Dan časti” iz “New York Times ” od 19. juna 1918. godine.

Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel boravi u Beogradu u okviru svoje prve posjete regionu od kad je preuzeo ovu funkciju, navedeno je saopštenju.

tanjug
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here