MIKROFIN DONIRAO TRI INHALATORA DOMU ZDRAVLJA

0
1038

Mikro-kreditno društvo Mikrofin, danas je rukovodstvu i ljekarima prnjavorskog  Doma zdravlja uručilo tri profesionalna inhalatora.

Mikrofin je finansijska institucija koja pored svoje primarne djelatnosti želi da aktivno učestvuje u životu lokalne zajednice u kojoj radi, kaže Ljubo Mijić šef Filijale MKD Mikrofin u Derventi. “Saznali smo da u prnjavorskom Domu zdravlja imaju problem sa brojem inhalatora, koji su posebno potrebni našoj djeci i odlučili smo da nabavimo tri takva uređaja, kako bi poboljšali uslove rada i mogućnost liječenja pacijenata”, rekao je Mijić.

20150515_111341

 

Direktor JU Dom zdravlja Prnjavor, Marija Stefanjuk kaže da je veoma zahvalna za donaciju Mikrofina koja podrazumjeva tri profesionalna inhalatora. ” Ovi uređaji su posebno potrebni jer mogu da izdrže smjene pacijenata, posebno u sezoni kada velikom broju ljudi trebamo da pomognemo inhalacijom”, kaže Stefanjuk. Ona je napomenula da sada u Hitnoj pomoći imaju dva inhalatora, jedan za odrasle i jedan za djecu, dok je treći uređaj uručen osoblju u  dječijoj ambulanti.

Dr Marija Stefanjuk je kazala da će ovi uređaji posebno mnogo značiti za našu djecu, što povećava važnost gesta Mikrofina. prnjavorski.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here