Miladinović: Novi vatrogasni dom omogućava bolji operativni rad vatrogasaca

0
605

Pripradnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor izvršili su premještanje voznog parka na novu lokaciju, čime su stečeni bolji uslovi za rad vatrogasaca i riješen je dugogodišnji problem nedovoljnog prostora- istakao je zamjenik Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor, Dragan Miladinović, za Radio Prnjavor, dodajući da nova lokacija koja se nalazi blizu magistralnog puta, omogućava bolju mobilnost za vozila, što je značajno za brži dolazak na zadatke.

U 2020. godini, zaključno sa oktobrom, vatrogasci su obavili ukupno 123 intervencuje, dok je u istom periodu prošle godine obavljeno 129 izlazaka na teren,

“Najčešće se radilo o požarima i tehničkim intervencijama prilikom saobraćajnih nesreća. Na žalost, ove godine smo imali i dva slučaja požara sa smrtnim ishodom” kazao je Miladinović.

Ove godine vatrogasci su opremljeni i novim vatrogasnim vozilom za tehničke intervencije vrijednosti oko 300.000 KM.

“Novo vozilo predstavlja savremeno protivpožarno sredstvo, čiji je kapacitet rezervoara za vodu 5.000 litara, a pumpa srednjeg pritiska do 10 bara. Vozilo ispunjava kriterijume pitke vode, što znači da u vanrednim slučajevima može snabdijevati građanstvo vodom za piće. Takođe, može učestvovati samostalno u gašenju požara ili kao dopunska auto-cisterna”, pojasnio je Miladinović.

S obzirom da se u prethodnom periodu radilo na nabavljanju novih vozila i izgradnji novog vatrogasnog doma, u narednom periodu planirano je da se akcenat stavi na usavršavanje vatrogasaca, a planirana je i nabaka nove zaštitne opreme.

Miladinović je apelovao na stanovnike da, s obzirom da je počela grejna sezona, što redovnije održavaju dimnjake, kako bi se spriječilo izbijanje požara.

Prnjavorska teritorijalna vatrogasna jedinica broji dvadeset profesionalnih vatrogasaca, raspoređenih u četiri smjene, raspolaže sa deset vozila za intervencije, a preseljenjem u novi objekat Vatrogasnog doma, riješen je dugogodišnji problem nedovoljnog prostora i lokacije, navode iz vatrogasne jedinice.  /Marijan Popadić/ prnjavorlive.info

 

PODIJELI