MILE VASIĆ: HDZ ME NIJE KONTAKTIRAO OKO PROGRAMA

0
1047

Mile Vasić, profesor iz Prnjavora, osoba je o kojoj se posljednjih dana puno priča. Napravio je izborni program 2014. godine i kandidirao se za NSRS, ali nije prošao. Danas se za taj program interesiraju mnogi, pa kaže da je dobio glasova koliko poziva – postao bi predsjednik.

 

U listopadu 2014. godine dr. Mile Vasić se kao član NDP kandidira za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske s programom 5+: Konkretno i principijelno. Program se zasniva na pet stavki: borba protiv kriminala i korupcije, jačanje srednje klase, jačanje obitelji, zaštita i racionalno korišćenje prirodnih resursa i stvaranje konkurente privrede.

To je radila jedna ekipa prijatelja i aktivista. Radili smo nekih pet-šest mjeseci. Pokušali smo dati neke konkretne stvari i pokazati da zaista stvari mogu pomjeriti s mrtve točke, da nije neka šuplja predizborna priča nego da ima osnove da se u ovoj zemlji neke stvari promjene“, rekao je Mile Vasić.

Godinu dana poslije, predsjednik HDZ-a Hrvatske Tomislav Karamarko, predstavlja program Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+ Hrvatska. Taj program, prezentiran na više stranica, velikim djelom podsjeća na program doktora Vasića. Karamarkov program fokus stavlja na gospodarski rast i zapošljavanje, zdravstvo i socijalna pravednost, pravna stabilnost, demografija te obrazovanje i znanost. U HDZ-u kažu da je program rađen uz podršku minhenskog Ifo instituta.

Vasić tvrdi kako nije imao komunikaciju s čelnicima HDZ-a.

Nije me nitko kontaktirao. Bilo je i tih pitanja da li je zvao HDZ, da li su zvali ovi. Nije me stvarno nitko kontaktirao“, kazao je profesor Vasić.

Sličnost Karamarkovog i Vasićevog programa, premijer Hrvatske i predsjednik SDP-a, Zoran Milanović je prokomentirao: “Ne mislim da je HDZ uzeo program iz Prnjavora nego im je to netko prodao.”

Vasić nije želio komentirati ovakve izjave. Ističe da sve države u regiji imaju iste probleme i kako svaki politički program može biti primijenjen u svim zemljama regije.

N1

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here