MILICA ĐUKIĆ I MILIJANA JANJIĆ UČENICE GENERACIJE

0
1085

Gimnazijalka Milica Đukić i učenica Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” Milijana Janjić proglašene su za učenike generacije u svojim školama.
Đukićeva ističe da nije bilo teško doći do titule vukovca i učenika generacije jer joj je to bio cilj od samog upisa u Gimnaziju.

“Očekivala sam da će biti prepreka na tom putu, ali svi profesori su mi davali maksimalnu podršku na čemu sam jako zahvalna”, kaže ona.

Đukićeva je, osim u školskim klupama, izuzetan uspjeh postigla i na brojnim takmičenjima iz matematike.

Direktor Gimnazije LJubinka Stanić kaže da je ovo bila izuzetno uspješna generacija.

“U ovoj generaciji imamo pet vukovaca, učenicu koja je bila prva na republičkim takmičenjima iz matematike tokom cijelog srednjoškolskog obrazovanja, kao i dvojicu učenika koji su bili najbolji na republičkom takmičenju iz informatike”, rekla je Stanićeva.

Četvorogodišnje školovanje u Gimnaziji u ovoj generaciji završilo je 108 učenika, od kojih je 34 bilo oslobođeno polaganja maturskog ispita, jer su tokom protekle četiri godine imali odličan uspjeh.

Srednjoškolka Milijana Janjić je, osim titule vukovca i učenika generacije, stekla i zvanje poslovno-pravnog tehničara.

“Nije bilo teško postići ovaj uspjeh, jer sam imala podršku i porodice i profesora”, kaže Janjićeva.

Dragoslav Ninković, direktor SŠC “Ivo Andrić”, naglasio je da je bila jaka konkurencija u izboru učenika generacije, jer je dosta đaka ostvarilo jako dobre rezultate.

Za vukovce u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi proglašene su još dvije učenice. /srna/

PODIJELI