Milica Đukić je ponos naše opštine- Poručio načelnik Gatarić na današnjem prijemu za mladu matematičarku

0
1548
SAMSUNG CSC

Za talentovanu matematičarku iz Prnjavora, Milicu Đukić, koja je na Svjetskoj Olimpijadi iz matematike u Tajlandu osvojila treće mjesto, danas je organizovan prijem kod načelnika opštine Prnjavor, Siniše Gatarića.

“Čestitam Milici Đukić na vrhunskim rezultatima koje je ostvarila na matematičkom tačmičenju iz matematike održanom u Tajlandu”. Mislim da je Milica primjer jednog mladog čovjeka koji iz male sredine može da ostvari odlične rezultate” poručio je Gatarić.

Načelnik je ovom prilkom Đukićevoj uručio poklon koji će joj u  daljem usavršavanju biti od koristi.

“Milici smo poklonili tablet, a uručićemo joj i jednokratni novčani iznos pred odlazak na fakultet u Beograd” kazao je Gatarić.

Milica Đukić je već tri puta učestvovala na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, a na takmičenju u Tajlandu osvojila je bronzanu medalju u izuzetno teškoj konkurenciji.

“S obzirom da ove godine završavam srednju školu, neću se više takmičiti na ovakvim vrstama takmičenja, ali zadovoljna sam postignutim rezultatima u toku srednjoškolskog školovanja” rekla je Milica nakon prijema kod načelnika.

Đukićeva planira nastaviti školovanje na Matematičkom fakultetu u Beogradu, a ljetnu pauzu će iskoristiti za predah od školskih obaveza. /R.P./

PODIJELI