Milica Suvajac,đak generacije šibovačke škole -Petice iz navike

0
1665

Od 36 maturanata Osnovne škole „Petar Kočić“ u Šibovskoj,koji su se nedavno,završetkom 9.razreda, oprostili od ove ustanove,za đaka generacije proglašena je Milica Suvajac iz Velike Ilove.Pohađala je nastavu u područnoj školi u svom rodnom selu,a na prigodnoj svečanosti,kojom je obilježen rastanak generacije,Milica je dobila priznanje jer je znanjem i ponašanjem prednjačila u godinama koje je,u školskoj učionici ostavila iza sebe.

avi 5 milica suvajac slika (3)

“Raduje me zvanje đaka generacije.Tako je nagrađen sav moj trud koji sam uložila da bi bila odlikaš.Nema tu nekakvog posebnog recepta.Dovoljno je da se pažljivo prati nastava i da se kod kuće sve to obnovi i uspjeh neće izostati,”kaže Milica.
Djevojčica čije će ime ostati upisano u godišnjaku škole u Šibovskoj,odnosno Velikoj Ilovi,ističe da je imala i punu podršku roditelja i starijeg brata. Njeno napredovanje i petice donosile su radost i djedu i baki.Bili su i ostaju ponosni na svoju unuku i uvijek i svugdje ističu da „takvog djeteta nadaleko nema“.
Milica je rođena 7.decembra 1999.godine,a još prije nekoliko mjeseci ,u dogovoru sa ukućanima,odlučila je da pohađa Gimnaziju u Prnjavoru.
“Radujem se narednoj školskoj godini,novim drugarima i obavezama.Sebi sam obećala da nikada neću razočarati svoje bližnje i da ću ostati njihov ponos.Znam kako se stiže do uspjeha i dobrih ocjena.Najvažnija je disciplina,zalaganje i organizacija posla,odnosno učenja,ističe ova djevojčica.
Od predmeta najviše voli srpski i engleski jezik,a poslije Gimnazije,najavljuje da će upisati žurnalistiku,jer je novinarski poziv posebno privlači./R.P./

 

PODIJELI